E-sigaret onder de achttien verboden

Staatssecretaris Martin van Rijn wil de regels rondom e-sigaretten aanscherpen. Hij streeft naar een minimumleeftijd van achttien jaar voor alle e-sigaretten.

De staatssecretaris van Volksgezondheid scherpt de regels aan om te voorkomen dat jongeren te makkelijk overstappen naar elektronische sigaretten. Ook worden de eisen rondom de ingrediënten aangepast, zodat onveilige producten van de markt verdwijnen. Producenten moeten duidelijk aangeven welke vloeistoffen je in de verdampers kunt gebruiken zonder dat er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Dit geldt ook voor elektronische sigaretten zonder nicotine.

Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat e-sigaretten schadelijker zijn dan eerder werd gedacht. Ze zien de e-sigaret niet als een goede vervanger van de gewone sigaret. Volgens Van Rijn is tabak weliswaar veel schadelijker, maar moet hij er alles aan doen om het risico te verkleinen dat jongeren beginnen met roken.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...