Britse wetenschappers van het Imperial College London hebben een nieuwe - en tot nu toe meest effectieve - manier gevonden om de gevolgen van roken op het brein te onderzoeken. Deelnemers van het onderzoek worden door een speciale MRI-techniek onderzocht terwijl zij e-sigaretten roken. De resultaten lieten interessante activiteiten zien in hersengebieden die gelinkt zijn met smaak, geur, verslaving en beloning.

Tegenstanders van de elektronische sigaret halen vaak aan dat de e-sigaret een opstapje is naar de gewone sigaret. Matt Wall, de wetenschapper die deze Britse studie leidt, geeft in de Huffington Post aan dat hij geen mening heeft over of de e-sigaret wel of niet verkocht mag worden.  Het onderzoek heeft alleen als doel nog meer te weten te komen over rookverslaving. Wall zegt dat de studie niet groot genoeg is om harde conclusies te trekken. Grotere onderzoeken kunnen in de toekomst nog specifieker aantonen waarom roken zo verslavend is.

Het gebruik van traditionele sigaretten voor dit onderzoek was niet mogelijk in verband met de krappe ruimte in een MRI-scanner.
  Omdat e-sigaretten waterdamp produceren en niet branden, zijn e-sigaretten een betere optie.  Wall's bevindingen worden vandaag gepubliceerd op de Global Addiction conferentie in Rio de Janeiro.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...