Engelse baby’s verslaafd vanaf geboorte

Een deel van de pasgeborenen in het Verenigd Koninkrijk is vanaf de geboorte aan drugs verslaafd. In de laatste vijf jaar ging het om meer dan 2000 kindjes. Het is niet duidelijk of het hier om een stijging of een daling gaat.

Dankzij een vrijheid van informatieverzoek konden onderzoekers van de Liberal Democrats de cijfers naar buiten brengen. In het verzoek vroeg de politieke partij naar het neonataal abstinentiesyndroom onderzoek van Engelse National Health Service trusts. Dit syndroom komt voor bij baby’s van wie de moeder tijdens de zwangerschap drugs of medicijnen bleef gebruiken.

Uit cijfers van de trusts werd duidelijk dat er van 2016 tot 2017 bijna vierhonderd kinderen met het syndroom geboren zijn. Niet alle instanties lieten weten welke drugs de baby’s in hun lichaam hadden. Van degene die het wel deden, kwam methadon het meest voor.

Als de navelstreng  van een baby met neonataal abstinentiesyndroom wordt doorgeknipt, verliest het kindje zijn toevoer van het middel, waarna hij of zij ontwenningsverschijnselen krijgt. Symptomen zijn onder andere een constante hoge krijstoon, snelle ademhaling, rusteloosheid, trillen van de ledenmaten, overgeven en diarree.

Datum: 06-09-2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...