Extra geld voor kwetsbare ouders

Minister Hugo de Jonge (VWS) wil betere begeleiding en ondersteuning voor toekomstige kwetsbare ouders, zoals mensen met een verslaving. Hij wil dat mogelijk maken door een wetswijziging en een budget van 41 miljoen euro voor de komende drie jaar. Dat schrijft hij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer over het ‘Actieprogramma Kansrijke Start.’

Nu niet zwanger
De Jonge wil het project ‘Nu niet zwanger’, ontwikkeld door Connie Rijlaarsdam, als voorbeeld nemen voor het Actieprogramma. Rijlaarsdam, verpleegkundig specialist bij GGD Hart voor Brabant, begon in 2014 in Tilburg een onderzoek met dertig kwetsbare vrouwen waaronder ook vrouwen met een verslaving. ‘Vaak leidt de combinatie van problemen ertoe dat het op dat moment niet geschikt is om een kind te krijgen’, zei Rijlaarsdam eerder in een interview aan Lef.

Anticonceptie
Nu niet zwanger biedt begeleiding aan op maat en trekt uren gesprekstijd uit die bij andere instellingen vaak niet mogelijk is. Met kwetsbare vrouwen wordt gepraat over een kinderwens en hoe anticonceptie werkt. ‘Die kennis is er namelijk niet altijd’, aldus Rijlaarsdam.

12/09/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...