Geen gênante, dronken foto’s meer op Facebook. Of - in ieder geval - je wordt gewaarschuwd als je op het punt staat er één te plaatsen. Er is een virtuele assistent in de maak, die het verschil herkent tussen jouw dronken en nuchtere gezicht, en die waarschuwt bij een dronken foto.

Niet dat wij hier ons nog zorgen om hoeven te maken, maar als het eerder uitgevonden was, had het misschien wel wat beschamende foto’s kunnen voorkomen. Facebook laat namelijk bij het posten van een foto waar je dronken op staat nog eens beseffen dat het een openbaar medium is. ‘Uh, dit zal publiekelijk gepost worden’, geeft de virtuele assistent aan: ‘Weet je zeker dat je baas en je moeder dit mogen zien?’ Handig bij foto’s waar je de dag later met grote schaamte naar kijkt.

De technologie genaamd ‘deep learning’ wordt ervoor gebruikt. Facebook heeft al een persoonsherkenning, als je iemand wilt taggen, worden de gezichten van je vrienden al herkend. Straks ziet Facebook ook het verschil tussen iemands nuchtere en dronken gezicht. Yann LeCun, hoofd van de afdeling kunstmatige intelligentie van Facebook, ziet dit niet als privacy schending. De assistent zou de privacy van de mensen juist beschermen.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...