Fitty tussen cabaretiers

Cabaretier Martijn Koning heeft aangifte gedaan van bedreiging en poging tot mishandeling door Javier Guzman en Jim Speelmans. Het tweetal is daarop aangehouden, maar volgens Koning hebben ze ruim de tijd gehad hun verhalen op elkaar af te stemmen.

Koning gaat de oudejaarsconference doen en daar is zijn collega Javier Guzman allerminst blij mee, zo vertelde hij in Pauw.

Koning lag te slapen toen er vroeg in de ochtend op zijn deur gebonkt werd. Toen hij open maakte vielen Guzman en Speelmans zijn huis binnen. Speelmans, die een tijdlang bij Koning heeft gewoond, kwam zogezegd spullen ophalen en Guzman bleef maar herhalen dat Koning Guzmans carrière in de weg stond. Ook riepen de mannen dat Koning over tien minuten ‘dood zou zijn’ en dat hij ‘een probleem zou hebben als hij wist wie er nog meer buiten in de auto zat’.
Er ontstond handgemeen en Koning werd bedreigd met een stroomstootwapen, iets wat hij in Pauw een van de angstigste momenten in zijn leven noemt.

Ook Martijn Oosterhuis, nog zo’n lolbroek, vertelde in Pauw dat hij door Guzman is bedreigd. Na een voorstelling van Oosterhuis zou Javier Guzman hem een drankje hebben aangeboden, maar omdat hij al voorzien was sloeg Oosterhuis het aanbod af. Guzman zou zeer beledigd gereageerd hebben en ook tegen Oosterhuis gezegd hebben dat hij ‘dood zou gaan’.
Nadat Oosterhuis hoorde over het incident met Koning besloot hij ook naar de politie te stappen.

Beide Martijns gaven aan dat Javier Guzman onder invloed was van alcohol, omdat hij ontzettend naar drank stonk. Ze vertelden ook dat er vast meerdere drugs in het spel waren. ‘Die jongen moet zo snel mogelijk worden opgenomen, hij is aan het doordraaien’, uitte Koning zijn zorgen.

Javier Guzman vertelde eerder in Lef dat hij niet meer van plan is ooit nog terug te vallen. Uit de uitzending van Pauw kan niet met zekerheid gezegd worden of dit nu wel het geval is. Guzman en zijn manager willen niet reageren.

 

Reageer reacties (1)

nico(16. oktober 2014)

Hmmm....waar rook is is vuur....srry Guzman....

LEES MEER...