De Nederlandse politie deed onderzoek naar dertig mogelijke gevallen van ‘needle spiking’ en heeft tot dusver geen bewijs gevonden van daadwerkelijke gevallen.

Het fenomeen needle spiking, het drogeren van personen met een naald, krijgt in de media veel aandacht. Na meerdere meldingen van mensen die dachten gedrogeerd te zijn, is de politie een onderzoek gestart. ‘Hieruit kwam naar voren dat in geen enkel geval is aangetoond dat er daadwerkelijk een stof geïnjecteerd is’, concludeert de politiewoordvoerder.

Blijven melden
Het Trimbos-instituut twijfelde al langer over de echtheid van needle spiking. Dat mensen zich niet lekker voelen tijdens het uitgaan kan ook komen door alcohol, stress of vermoeidheid. In het Verenigd Koninkrijk, waar eerder dit jaar ook onderzoek werd gedaan, is ook nog geen bewijs gevonden voor de nieuwe drogeermethode. Dit wil niet zeggen dat het geheel verzonnen is. Als mensen het idee hebben dat hen dit is overkomen, moeten ze hun gevoel serieus nemen en aangifte blijven doen, zegt de woordvoerder van het Trimbos. Nieuwe meldingen worden nog steeds onderzocht, zoals de voorgaande meldingen onderzocht zijn.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...