In Canada is wel een hele ludieke manier gevonden om het aantal vaccinaties te verhogen. Om aan alcohol en wiet te komen, heb je namelijk een vaccinatiebewijs nodig. Sinds de invoering van deze regel, is het aantal afspraken voor de vaccinatie met 400 procent toegenomen.

Voor de nieuwe maatregel inging,werden er zo’n 1.500 afspraken per dag gemaakt. De afgelopen week steeg dat aantal naar 6.000. Tijdens de persconferentie waarin de maatregel werd aangekondigd, liet gezondheidsminister Christian Dubé weten: ‘Als ongevaccineerden er niet blij mee zijn, is er een simpele oplossing voorhanden. Laat je vaccineren. Het is gratis.’

In de Canadese provincie Quebec is een vaccinatiebewijs nodig in zorgfaciliteiten, binnensportlocaties, bioscopen, cafés en restaurants. Vanaf 18 januari komen daar dus plekken bij waar alcohol en marihuana verkocht wordt.

Reageer reacties (6)

Peter(12. januari 2022)

Lekker makkelijk om de echte gebruikers over te halen. Ze moeten eens ophouden met die spuiterij. We leven in een zieke wereld.

Pleun(12. januari 2022)

Los van of je het er nu mee eens bent of niet, het zegt wel wat over de behoefte aan alcohol en wiet. Ook hier in Nederland worden slijterijen gezien als essentieel. En waarom is dat essentieel?  Omdat accijns een leuke inkomstenbron voor de overheid is of omdat een heel groot deel van de mensen niet zonder kan en de pleurs uitbreekt als Nederland zo goed als droog gelegd wordt?  Zeg het maar. 🤷‍♀️

MZFVlrTyP(28. januari 2022)

NrkLQPvK

ChPEAjWGRasiHSyt(28. januari 2022)

TBlwryhRzGFNqn

UxeopvmSwqsgcFrP(28. januari 2022)

xprNnLqQXWe

QHClXLuqyMAwo(28. januari 2022)

aDvsepkmc

LEES MEER...