De meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat post- en pakketbedrijven strenger moeten controleren op drugs die via pakketten worden verstuurd. Dit zou in samenwerking moeten met het kabinet.

Drugs worden tegenwoordig vaker via pakketjes door de postbode bezorgd bij iemand thuis. De partijen VVD, CDA, PvdA, GroenLinks en PVV vinden dat dit opgepakt moet worden. VVD-Kamerlid Ingrid Michon vindt dat de postbedrijven hier zelf verantwoordelijkheid voor moeten nemen: ‘We doen er alles aan om drugs te stoppen en verspreiding te voorkomen. En nu gebeurt dat vaak per post. Daar moet de sector zelf verantwoordelijkheid voor nemen.’ Michon wil binnen zes maanden resultaten zien.

Bestrijdingsmiddelen

Volgens het Kamerlid kunnen er bijvoorbeeld honden ingezet worden en kunnen de bedrijven hun medewerkers beter opleiden om de vreemde pakketten te kunnen signaleren. Ze stelt ook voor dat de sector jaarlijks een rapport uitbrengt met het aantal in beslag genomen pakketten. ‘Zo kunnen ze beter zien waar ze op moeten letten’, aldus Michon.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...