Girls-actrice Lena Dunham 1 jaar clean

Lena Dunham, bekend van tv-serie Girls, is één jaar in herstel van haar medicijnverslaving. Dat schrijft ze woensdag op Instagram. De Amerikaanse zei eerder verslaafd te zijn aan Clonazepam, een medicijn tegen onder meer paniekaanvallen.

Dunham realiseerde zich lange tijd niet dat ze een probleem had, omdat het middel was voorgeschreven door een dokter. ‘Maar zou je het gevoel dat je de weg kwijt bent, en je meestal eenzaam voelen, geen probleem noemen?,’ vraagt ze zich af op Instagram. ‘Het leven kent vele problemen, maar het mooie aan dit probleem is dat er een oplossing voor is. In elke stad vind je wel een groep mensen die hard werken aan herstel; die jou aansporen hetzelfde te doen. Niets bracht me zoveel rust en vrede als herstel’.

Aan het eind van haar bericht steekt ze haar volgers een hart onder de riem. ‘Clean zijn heeft mijn wereld niet perfect gemaakt. Het leven blijft een uitdaging – zo zit het nu eenmaal in elkaar. Onthoud dat je nooit te ver heen, te gebroken of te uniek bent. Er zijn overal mensen die je willen helpen.’

11/4/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...