Ondanks de belofte van buitenlandse goksites om zich van de Nederlandse markt terug te trekken, verschijnen volop advertenties om te gokken op WK wedstrijden. Niet alleen het komende WK voetbal is aanleiding om mensen over te halen om een gokje te wagen. Ook het lopende WK hockey wordt aangegrepen om bezoekers naar goksites te trekken.

Online gokken is in Nederland verboden. In 2012 beloofden in het buitenland gevestigde sites als wedden-op-sport.com en unibet.com het verbod te eerbiedigen. In afwachting tot het moment dat  online gokken in Nederland gelegaliseerd zou worden.  Kennelijk konden de sites de WK verleiding niet weerstaan.

De toezichthouder, de Kansspelautoriteit, ziet de reclames met lede ogen aan. Het aantal illegale reclame-uitingen is dermate groot dat de instantie zich alleen kan focussen op die reclames die gericht zijn op kwetsbare groepen zoals minderjarigen. Unibet, een van de adverterende bedrijven, voert aan dat ze aan de opgelegde normen voldoen.  Zo adverteren ze niet op radio, tv of kranten en wordt er geen .nl domein mee gebruikt. Aan de andere kan heeft Unibet  wel besloten een Nederlands blog bij te gaan houden. Dat zou er op zijn minst op duiden dat ze zich toch echt richten op de Nederlands(talig)e markt.  

Reageer reacties (0)
LEES MEER...