Het Trimbos-instituut heeft de Nederlandse kennismonitor over alcohol 2022 uitgebracht. In totaal deden er 5.900 respondenten mee. Een belangrijke ontdekking is dat weinig mensen het verband tussen alcohol en kanker leggen.

In totaal weet 37 procent van de Nederlandse bevolking dat er een verband is tussen alcohol en kanker. Het Trimbos-instituut schrikt van deze cijfers: ‘Het is belangrijk dat hier verandering in komt, mensen hebben immers het recht om geïnformeerd te worden over de risico’s van alcoholgebruik,’ aldus Trimbosonderzoeker Carmen Voogt.

Andere cijfers
Iets minder dan de helft van de respondenten weet niet dat het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap kan leiden tot miskraam, huilbaby’s en leer- en gedragsproblemen. Ook heeft 41 procent van de Nederlandse bevolking een erg positieve houding tegenover alcohol. Daarnaast denkt 16 procent van de deelnemers dat het erg schadelijk is om af en toe één glas te drinken. 61 procent denkt dat het heel erg schadelijk is om dagelijks meer dan één glas te drinken. Voor meer cijfers kun je hier het onderzoek van het Trimbos-instituut vinden.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...