Jeugd John Legend verknald door verslaving moeder

Het leven van zanger en tienvoudig Grammy-winnaar John Legend is volgens hem verknald door de verslaving van zijn moeder. Legends moeder Phyllis Stehpens is sinds 1997 minstens vier keer gearresteerd en belandde meerdere keren in de cel vanwege haar drugsverslaving.

Dat meldt Radar. Afgelopen april schreef Legend mee aan een brief voor de Verenigde Naties om de ‘War on Drugs’ te stoppen. Daarnaast schreef de zanger onlangs een essay over drugsverslaafden. Hieronder een greep uit de tekst:

‘Ieder van ons die te maken heeft gehad met deze ziekte snapt dat een ziek persoon een behandeling nodig heeft, geen straf. Toen ik opgroeide als tiener in Ohio, zag ik mijn moeder een decennia lang wegkwijnen door drugs en wanhoop, nadat mijn oma overleed. Mijn moeders verslaving verknalde niet alleen haar leven, maar had ook invloed op mijn leven en de rest van de familie. Een drugsverslaving, is voor iedereen die er aan twijfelt, een serieus probleem en de maatschappij heeft gelijk in het bestrijden ervan. Dit gebeurt alleen op de verkeerde manier. Mijn moeder had geen straf nodig, maar hulp. Het criminaliseren van het misbruiken van drugs vergalt alleen maar meer het leven van mensen en families, waarvan het leven al een grote puinhoop is.’

Datum: 20/09/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...