Kansspel Autoriteiten (KSA) toetst document over hoe gokverslaving te voorkomen

Volgens de wet is het alleen mogelijk om kansspelen aan te bieden met een vergunning. Echter wordt er niet duidelijk beschreven hoe een verslaving voorkomen wordt. Vanaf 11 maart 2019 heeft de KSA alle betrokken partijen verzocht om eens kritisch te kijken naar het document Leidraad Zorgplicht.

Plicht vervullen
In de nieuwe wet van 19 februari 2019 staat dat online kansspelen en online casino’s voortaan legaal zijn. De nieuwe wet kent concrete bepalingen over wat er op het gebied van verslavingspreventie gedaan moet worden. Mogelijke kansspelaanbieders wilden meer duidelijkheid hebben over hoe zij precies de zorgplicht moeten vervullen.

Volg de (lei)draad
Leidraad Zorgplicht is een document dat in gaat op verschillende aspecten van verslavingspreventie en consumentenbescherming, aangescherpt op de verschillende soorten kansspelen. Dit is om richting te geven aan de markt voor kansspelen. Het is bedoeld voor voorzieningen die zij kunnen treffen met betrekking tot de zorgplicht. Vergunninghouders kunnen afwijken van de leidraad, maar andere maatregelen zijn ook denkbaar. Deze moeten dan wel kunnen aantonen dat ze voldoende invullen aan de zorgplicht geven. 

13/03/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Reageer reacties (0)
LEES MEER...