Bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) is afgelopen week levensgevaarlijke XTC ingeleverd. De pil heeft een zeer hoge dosering PMMA. Het gaat om een roze schildvormige pil met aan beide zijden een supermanlogo.

Een XTC-pil bevat normaal gesproken geen PMMA, maar MDMA. Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben dat ze een pil hebben genomen met een lage dosis MDMA. Dat kan een reden zijn om extra in te nemen. Uren nadat de dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en een extreem verhoogde lichaamstemperatuur. Ook één pil met deze dosis PMMA kan levensgevaarlijk zijn, afhankelijk van het individu en diens gesteldheid.

In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. Gebruikers die in het bezit zijn van deze pillen worden opgeroepen ze (anoniem) bij het DIMS ter analyse aan te bieden. Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld.

 

 

Reageer reacties (1)

Geralynn(06. maart 2015)

At last, soenmoe who knows where to find the beef

LEES MEER...