Eetstoornissen komen voor bij mensen over de hele wereld. Maar in welke landen is dat percentage het hoogst?

De gegevens zullen niet volledig zijn, want niet iedereen is gediagnostiseerd. Daarnaast is het hebben van een psychische stoornis in veel landen taboe. Het wordt dan genegeerd, laat staan dat mensen hulp zoeken.

 1. China
  China is één van de landen met het hoogste percentage eetstoornissen ter wereld. De groeiende Westerse invloed en sociale veranderingen kunnen hiervoor een trigger zijn.

 2. India
  In India is het aantal mensen met een eetstoornis de afgelopen tien jaar 5 tot 10 keer zoveel geworden. Bijna 26% van de meisjes heeft een vergroot risico om een eetstoornis te ontwikkelen.

 3. Amerika
  Meer dan 10 miljoen vrouwen in Amerika kampen met een eetstoornis. Ruim 40% van de bevolking heeft ervaring met een eetstoornis of kent iemand met eetproblematiek.

 4. Indonesië
  Zowel de toenemende obsessie voor het perfecte figuur als het aantal mensen met een eetstoornis lijkt fors te groeien in Indonesië. De kennis en het bewustzijn rondom eetstoornissen is echter beperkt en daarom zijn de bevolkingsstatistieken van het land ook beperkt.

 5. Brazilië
  Ongeveer 37% van de adolescenten in Brazilië heeft de neiging tot binge eating en 24% van de bevolking is continu op dieet.

 6. Pakistan
  Ook in Pakistan wordt veel ongezond eetgedrag gerapporteerd. Depressiviteit en ontevredenheid over gewicht en lichaam schijnen daar de hoofdoorzaken van te zijn.

 7. Rusland
  Rusland komt met een zevende plaats ook voor in de top tien. Vrouwen geven aan dat de ze veel druk ervaren van het heersende schoonheidsideaal. Dit is echter een grote trigger, maar hoeft niet de hoofdoorzaak te zijn.

 8. Bangladesh
  In Bangladesh lijden bijna 2,5 miljoen mensen aan een eetstoornis. Een belangrijke oorzaak hiervan is volgens de patiënten stress binnen het huishouden. Net als in Indonesië is ook in Bangladesh de kennis en het bewustzijn omtrent eetstoornissen beperkt; eetproblemen worden over het algemeen dan ook genegeerd.

 9. Japan
  Japan kent de afgelopen tien jaar een flinke toename in het aantal mensen met een eetstoornis. Bedrijven die dieet producten verkopen maken daardoor in Japan hoge winsten. Het aantal baby’s met ondergewicht neemt ook  toe, doordat een toenemend aantal zwangere vrouwen  op extreme wijze controle houdt over haar gewicht.

 10. Vietnam
  De angst om dik te worden en ontevredenheid over het lichaam speelt in Vietnam een belangrijke rol bij het ontstaan van eetproblemen.

 11. Duitsland
  In Duitsland lijden ongeveer 1,5 miljoen mensen aan een eetstoornis. De overheid voert veel campagnes om eetproblematiek tegen te gaan.

Bron: Insider Monkey

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...