Verschillende ziekenhuizen zijn aan het kijken of maagverkleining voor jongeren met obesitas, opgenomen kan worden in de reguliere zorg. Een maagverkleining zou namelijk in enkele gevallen de oplossing kunnen zijn voor kinderen tussen de 13 en 17 jaar met extreem overgewicht.

Dit zal niet zonder gevolgen zijn want de kinderen zullen vanaf dat moment hun hele leven op de schop moeten gooien. Tijdens het eten mag niet gedronken worden, sterker nog pas een half uur na het eten mogen ze pas drinken. Porties worden kleiner en ze zullen hun hele leven vitaminesupplementen moeten slikken.
Volgens de Volkskrant zijn er tussen de 5 en 10 duizend kinderen in Nederland die in aanmerking komen voor zo’n maagverkleining. Maar niet iedereen komt in aanmerking. Het kind moet eerst bewijzen dat het al een jaar lang zijn/haar best heeft gedaan om af te vallen. Daarna komt het kind in een hevig traject vol met gesprekken met professionals. Na de operatie blijft het kind nog vijf jaar begeleiding om de levensstijl aan te passen.

Reageer reacties (2)

zVUdXHxbuZEqetk(14. maart 2023)

HnBJzRLMievCjPNQ

yDPArWuFGn(14. maart 2023)

srMjwAmYBRSdobCl

LEES MEER...