Meer mannen in behandeling voor eetstoornis

In Engeland zouden de afgelopen twee jaar ruim veertig procent meer mannen een behandeling gezocht hebben voor een eetstoornis. De aantallen zijn gestegen van 616 naar 871 gevallen. Experts noemen dit het topje van de ijsberg.

Volgens de Engelse steunorganisatie B-Eat ligt het echte aantal veel hoger. Zij schatten dat van de 725.000 Britten met een eetstoornis zo'n 25 procent man is. De afgelopen tijd spraken enkele sporters open in Engelse media over hun eetstoornis. Zo vertelde rugbyscheidsrechter Nigel Owens over zijn boulimia. B-Eat denkt dat dit helpt tegen het stigma dat alleen vrouwen een eetstoornis krijgen.

Ron Meijering van de stichting Anorexia Jongens heeft het idee dat ook in Nederland eetstoornissen minder het imago van een 'meisjesziekte' hebben. 'Er is de laatste jaren veel meer representatie van jongens met eetstoornissen in de media. Ik heb het idee dat dat helpt. Daardoor wordt het eerder gesignaleerd en wordt er sneller behandeling gezocht. In Engeland lijkt dat al langer het geval, dus het is niet vreemd dat er daar eerder zo'n piek is.'

Datum: 26/07/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...