Mannelijke gebruikers van crystal meth hebben drie keer zo veel kans op de ziekte van Parkinson dan niet-gebruikers. Vrouwen hebben zelfs vijf keer meer kans op de ziekte.

Het onderzoek is gedaan door de Universiteit van Utah en Intermountain Healthcare en werd gepubliceerd in het blad Drug and Alcohol Dependence. Uit een eerdere studie bleek al dat methgebruikers een verhoogde kans hebben, maar door dit uitgebreidere onderzoek werd duidelijk in welke mate. De onderzoekers onderzochten 40.000 medische dossiers uit de Utah Population Database en aanvullende patiënteninformatie vanuit andere locaties. Alle patiënteninformatie werd anoniem onderzocht.

Methgebruikers die ook een medisch verleden hebben met andere drugs of alcohol werden uitgesloten van het onderzoek. Cocaïnegebruikers werden wel meegenomen in het onderzoek, omdat onderzoekers al weten dat cocaïne de kans op Parkinson niet beïnvloedt. Op deze manier werden de twee drugs met elkaar vergeleken. De onderzoekers concludeerden ook dat vrouwen vijf keer zo veel kans maken op Parkinson. De reden daarvan is de onderzoekers niet duidelijk.

Een voorbeeld van wat crystal meth met je uiterlijk doet:
 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...