Nederlanders ouder maar niet gezonder

Nederlanders worden gemiddeld ouder. Dat lijkt goed, maar die gemiddelde leeftijd valt in vergelijking tot andere landen tegen. Volgens onderzoekers komt dat door gezondheidsbedreigingen als bijvoorbeeld roken en alcohol drinken. Dat meldt The Guardian.

Over twintig jaar worden Nederlanders gemiddeld 83,5 jaar. Nu is dat nog 81,6 jaar. Volgens de studie van de Universiteit van Washington kan deze gemiddelde leeftijd hoger worden als gezondheidsrisico’s als roken, alcohol, obesitas, hoge bloedruk en diabetes verminderen.  

Mediterraan eetpatroon
Spanje staat bovenaan op de ranglijst. In 2040 neemt zij het stokje over van Japan als het gaat om de hoogste levensverwachting ter wereld. De Spanjaarden worden over twintig jaar gemiddeld 85,8 jaar oud en de Japanners 85,7. Volgens de onderzoekers komt dat vooral door hun Mediterrane eetpatroon; een dieet dat bestaat uit voornamelijk vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees. Het is een van de gezondste eetpatronen omdat het vers wordt bereid en onder andere hart- en vaatziekten voorkomt.

18/10/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.  

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...