Nieuwe kans voor Diederik Stapel bij Rodersana

Voormalig hoogleraar Diederik Stapel is sinds drie weken werkzaam als basispsycholoog bij verslavingszorginstelling Rodersana in Oirschot. Hij werd wegens onderzoeksfraude in 2011 ontslagen aan de universiteit in Tilburg als hoogleraar sociale psychologie. Als behandelaar begint hij bij Rodersana aan een nieuwe start.

In september werd Stapel al aangesteld als consultant bij de Bredase Hogeschool NHTV, maar op het laatste moment ging de medezeggenschapsraad niet akkoord. Rodersana-directeur, Bram Bakker, vond dit flauw en vindt dat iedereen een tweede kans verdient . Bakker is  ook uitgever  van Staples laatste boek. Hij heeft om te voorkomen dat zijn nieuwe baan net zo zou eindigen als bij de NHTV, het plan eerst met zijn personeel besproken dat akkoord ging. ‘Mensen in de verslavingszorg weten als geen ander dat je niet al te moralistisch moet oordelen over mensen die een fout hebben gemaakt’, zegt Bakker in Trouw.

In 2011 kwam aan het licht dat Stapel fraudeerde met onderzoeksgegevens. In 55 publicaties werd fraude met een zeer hoge graad van zekerheid vastgesteld. Voor deze onthulling werd de ex-sociaal psycholoog  gezien als een vooraanstaande psycholoog die regelmatig deelnam aan het publiekelijk debat.

 

Datum:16/11/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...