Novadic-Kentron onderzoekt samenwerking

Verslavingsinstelling Novadic-Kentron en bedrijvennetwerk Zorg van de Zaak kondigden deze week een mogelijke samenwerking aan. Novadic-Kentron heeft al langer financiële problemen en hoopt op deze manier toch door te kunnen gaan.

De afgelopen jaren heeft Novadic-Kentron verlies geleden, onder andere door problemen met declaraties bij de zorgverzekeraar. Dit bleek uit eerdere jaarverslagen. Er was al eerder bezuinigd, maar dat was niet voldoende om zelfstandig door te kunnen gaan. Bestuurder Walther Tibosch benoemt de afgelopen tijd als ‘moeilijk’, maar denkt dat deze stap de toekomst voor Novadic-Kentron weer kansrijk kan maken.

Zorg van de Zaak, de mogelijke samenwerkingspartner, is van oorsprong een arbodienst en nam eerder kwakkelende zorginstellingen over. Al mag deze deal geen overname heten: allebei de instellingen noemen het een ‘eventueel samenwerkingsverband’, waarvan de details nog uitgewerkt moeten worden. Ook is de samenwerking afhankelijk van overleg met banken en verzekeraars. Als alles goed gaat, zal de samenwerking halverwege 2017 officieel worden.

Datum: 09/03/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...