Dat schreef het instituut schreef in een landelijke waarschuwing. Ze vonden deze maand twee pure mdma-vloeistoffen die bij gebruik levensgevaarlijk kunnen zijn. Al bij kleine doses kunnen de drugs tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

De vloeistof is oranjebruin van kleur dat werd verkocht als mdma. Na analyse in het lab bleek het te gaan om bijna pure mdma in vloeistof vorm. Het Trimbos-instituut krijgt vaker vloeibare mdma aangeboden, maar deze is vaak vermengd met andere middelen. Daardoor wordt de concentratie puur werkzame stof lager. Met deze nieuwe, zuivere vorm vond het kenniscentrum het nodig landelijk te waarschuwen.

Champagne
Eerder vonden ze al vloeibare mdma met dezelfde uiterlijke kenmerken. Deze zaten in champagneflessen die eerder dit jaar de rondte gingen in Nederland, België en Duitsland. Toen is er ook een waarschuwing uitgegaan, onder andere door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Meerdere mensen werden ziek en in Duitsland is er één persoon aan overleden. Hoewel het gaat om vergelijkbare vloeistoffen, is niet bekend of er een verband is tussen de twee.  

Reageer reacties (0)
LEES MEER...