School mag tabak blijven verkopen

Het winkelcentrum bij de Tilburgse school De Rooi Pannen, waar leerlingen van de mbo-opleiding Handel praktijkervaring opdoen, mag tabak blijven verkopen, dat heeft het Gerechtshof in Rotterdam besloten.

Dit voorjaar kreeg de school een boete van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De scholengemeenschap heeft op het terrein een winkelcentrum, dat wordt gerund door studenten, waar tabak wordt verkocht.  Het terrein heeft al ruim 10 jaar een supermarkt, horeca en winkels. Aangezien het winkelcentrum bij de school hoort, mag er volgens de Tabakswet geen tabak worden verkocht.

De bestuursleden van De Rooi Pannen stapten vorig jaar naar de rechter, zij wilden namelijk niet stoppen met de verkoop van tabak. Volgens de school gaan klanten, als er geen tabak meer in de winkels zou liggen, ergens anders hun boodschappen doen. Dit zou ten koste gaan van de werkende leerlingen, sommige kunnen hun baan kwijt raken. 

Directeur Tiny Pheninckx vindt de uitslag van de rechter super: ‘De rechter vindt met ons dat de winkels op ons terrein echte winkels zijn met echte klanten, er kan dus gewoon tabak verkocht worden.’

Op de site van het Brabants Dagblad reageren sommige mensen op het onderwerp, net zoals William: ‘In de loop der jaren werd er steeds meer tabak in het winkelcentrum verkocht. Eerst was het een kleine supermarkt die ook wat sigaretten verkocht, dat werd vervolgens een grote supermarkt met een uitgebreid assortiment. Vervolgens kwam hier een aparte tabakszaak bij… Je gaat mij niet wijs maken dat dit nodig is om het winkelcentrum rendabel te houden.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...