'Sigaretten binnen 5 jaar uit het zicht'

Vanaf 2022 verdwijnen sigarettenautomaten uit de horeca en moeten supermarkten en tankstations ervoor zorgen dat rookwaar uit het zicht van de klant ligt. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn in een brief aan de Tweede Kamer.

Het verbod geldt niet voor tabakszaken. Supermarkten moeten al in 2020 maatregelen treffen, omdat ‘het voor winkels gemakkelijker is om sigaretten buiten zicht te leggen’, aldus Van Rijn in het Radio 1 Journaal. De Tweede Kamer sprak zich begin dit jaar al in ruime meerderheid uit voor een wettelijk uitstalverbod voor tabakswaren. De demissionaire bewindsman denkt dan ook dat zijn wetsvoorstel het gaat halen.

‘Roken is erg ongezond en het is belangrijk dat we ingrijpen om onze jeugd te beschermen. Dat vind ik mijn taak als staatssecretaris van Volksgezondheid’, zegt Van Rijn. ‘We moeten vooral jongeren helpen om van het roken af te komen en zorgen dat ze niet beginnen.' Volgens hem is in andere landen met een display-verbod al gebleken dat dit een maatregel is die mensen helpt om de verleiding om te roken te weerstaan. Hij zegt te hopen op een ‘rookvrije generatie’.

Datum: 05/07/2017

Reageer reacties (1)

jan(05. juli 2017)

dan moeten ze dat ook doen met alcehol

LEES MEER...