Sigaretten langer in zicht in winkels

Het uitstalverbod van sigaretten in winkels, wat eigenlijk per 1 januari 2020 in zou gaan, is uitgesteld naar 1 juli 2020.

Sigaretten in tankstations, tabakswinkels en supermarkten moeten uit het zicht verdwijnen. Met deze maatregel hoopt het kabinet roken te ontmoedigen. Bij Jumbo en Dirk zijn ze al uit beeld, maar bij andere supermarkten is dit nog niet doorgevoerd.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het verbod (en handhaving daarop) vanaf 1 januari komend jaar van kracht zou zijn, maar Staatssecretaris Paul Blokhuis wil de winkels nu een half jaar extra de tijd geven om de maatregel door te voeren.

Vanaf 1 juli gaat ook het zogenaamde 'plain packaging' van kracht. Alle pakjes sigaretten en shag krijgen dan dezelfde onaantrekkelijke kleur, de gezondheidswaarschuwingen blijven staan.
Het kabinet hoopt daarmee op een rookvrije generatie jongeren in 2040.

04/07/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (2)

ton wurtz(06. juli 2019)

Veel volwassenen worden getroffen en het argument van de staatssecretaris is helaas onzinnig. Mijn brief van 16 mei  aan Blokhuis is nimmer beantwoord en buiten zijn preventieakkoorden en zijn democratische rooktafels ,waar overigens nooit een roker aanwezig was, staat bol van gedwongen maatregelen. De vraag is , of wij werkelijk gelukkig worden zonder democratie in het parlement.

Joke van Overbruggen(29. juli 2019)

Als de pakjes sigaretten en shag eenmaal uit het zicht zijn verdwenen

maakt het volgens mij niet meer uit hoe ze er uit zien

LEES MEER...