Sigaretten vanaf 2020 ook in België neutrale verpakking

Alle sigarettenverpakkingen in België krijgen net zoals in Nederland vanaf 1 januari 2020 een neutrale verpakking. Dat staat in het Koninklijk besluit dat vandaag verschijnt. De pakjes worden ‘lelijk’ gemaakt zodat ze minder aantrekkelijk worden om te kopen.

Sigarettenpakjes zullen alleen nog bestaan uit pakjes met de zogenoemde plain package. De nieuwe verpakking is groenbruin en bevat geen logo’s, reclameteksten of opvallende kleuren meer. De uitstraling is verplicht voor alle tabaksproducten.

Controle
Controleurs van de overheidsdienst FOD Volksgezondheid, gaan vanaf januari actief controleren of fabrikanten zich aan de nieuwe regels houden.Voor verkopers is er een overgangsperiode: zij mogen nog tot 31 december 2020 hun oude voorraad verkopen.

Maatregel
Minister van Volksgezondheid De Block, hoopt met de maatregel het aantal rokers verder terug te dringen. ‘In landen die de neutrale sigarettenpakjes hebben ingevoerd, is het aantal rokers opvallend achteruit gegaan’, aldus De Block. Minder mensen zouden door de neutrale verpakking beginnen met roken en meer rokers zouden willen stoppen.

17/05/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Reageer reacties (0)
LEES MEER...