Sleutelhanger met naam overleden kind voor Belgische beschonken bestuurders

Belgische automobilisten die dit weekend bij controle alcohol op blijken te hebben, krijgen een sleutelhanger met de naam van een jong verkeersslachtoffer uitgedeeld. Het Belgische instituut voor verkeersveiligheid Vias en de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen hebben een nieuwe campagne rondom alcohol in het verkeer gelanceerd.

De BOB-campagne is al jarenlang een bekend fenomeen. Hierbij worden mensen opgeroepen om als Bewust Onbeschonken Bestuurder de weg op te gaan. In het verlengde hiervan zijn er dus nu sleutelhangers in dezelfde stijl als de gele BOB-hangers, maar dan met de namen van acht Belgische kinderen en jongeren die de afgelopen jaren om het leven kwamen nadat ze waren aangereden door een dronken bestuurder.

Bewustwording

De sleutelhangers hebben naast een shockerend effect om bewustwording te creëren nog een andere functie; je kan ze inleveren voor een Vias-cursus over de gevolgen van alcohol op het rijgedrag. De eerste sleutelhangers werden uitgedeeld tijdens de kerstvakantie. Van deze tijd van het jaar is bekend dat bestuurders sneller met alcohol op achter het stuur kruipen, naar aanleiding van de feestdagen. De politie voert in die periode dan ook meer alcoholcontroles uit. Net als nu, tijdens het ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’, dat twee keer per jaar wordt gehouden in België.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...