Sluiting methadonverstrekking zorgt voor onrust onder Amsterdamse verslaafden

Verslaafden die gebruik maken van de Amsterdamse methadonverstrekking zijn weer aangewezen op straatdealers. Door een tekort aan personeel is het afgiftepunt sinds december elke avond gesloten.

Het Parool liet allerlei gebruikers aan het woord over de gevolgen van de minder ruime openingstijden van het afgiftepunt. Zo zegt de verslaafde Ron Kallenbach (54) dat hij ‘helemaal geen heroïne wil roken, maar nu wel moet’. Volgens hem is het twee stappen achteruit. Al in mei vorig jaar besloot het uitgiftepunt de deuren in de weekendavonden gesloten te houden. In december werd het uitgebreid naar doordeweekse avonden.

De GGD benadrukt dat het geen onwil is, maar overmacht. Bij het uitgiftepunt moet de drug onder toezicht worden toegediend, maar daarvoor is te weinig personeel beschikbaar. De GGD herkent zich overigens niet in de klachten. Woordvoerder Martin Hommenga: ‘Cliënten kunnen ter compensatie een hogere dosis krijgen. Degenen die daarom vroegen hebben dat gekregen. Het is een kwestie van wennen.’

Datum: 25/04/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...