Start voorlichtingscampagne alcohol en borstkanker

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP begint vandaag met een voorlichtingscampagne over alcoholgebruik en borstkanker, naar aanleiding van soortgelijke campagnes uit Denemarken en Engeland.

Met deze campagne roept STAP professionals in de gezondheidszorg op om vrouwen voor te lichten over de invloed van alcoholgebruik op het ontstaan van borstkanker. Voor deze campagne  werd ook een speciale site gelanceerd www.alcoholenborstkanker.nl.

Hoger risico op borstkanker

Ieder jaar krijgen ongeveer 1000 a 3000 vrouwen in Nederland borstkanker vanwege alcoholgebruik. Uit eerder onderzoek van STAP (2012) blijkt dat maar 1 op de 10 Nederlanders op de hoogte is van het feit dat alcoholgebruik het risico op borstkanker vergroot.

De campagne wordt mede ondersteund door enkele wetenschappers en artsen waaronder Marjolein de Jong, oncologisch chirurg in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. ‘Er blijven altijd factoren voor het ontstaan van borstkanker waar je geen invloed op hebt, maar dat neemt niet weg dat het goed is om te weten aan welke factoren je zelf wel iets kunt doen.’

31/01/2018

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...