Tsjechië ongezondste land ter wereld

Tsjechië staat sinds gisteren bekend als minst gezonde land van de wereld. De positie is te wijten aan een combinatie van overgewicht en groot alcohol- en tabaksgebruik.

De Britse vergelijkingssite Clinic Compare stelde de ranglijst samen met de gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie, CIA World Factbook en de World Lung Association. Ze baseren de resultaten op drie onderzoeksgebieden: alcoholgebruik, tabaksgebruik en het percentage van de bevolking met overgewicht.

Op de eerste plaats staat het land van de Karelsbrug, Tsjechië. Rusland neemt de tweede plek in dankzij het jaarlijks drinken van ongeveer veertien liter pure alcohol en het roken van ruim 2500 sigaretten. Slovenië volgt daarna en verovert de derde plek door het hoge tabaksgebruik.

In de rest van de top tien staan respectievelijk Wit Rusland, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Polen en Luxemburg . De Verenigde Staten deelt de tiende plaats met Litouwen. Onze zuidelijke vrienden in België staan op plek veertien. Nederland komt niet voor bij de twintig ongezondste landen.

Datum: 27-09-2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...