Een Brits ex- undercoveragent klaagt zijn voormalig werkgever aan. Tijdens een opdracht waarbij hij moest infiltreren in een drugsscene is hij verslaafd geraakt aan heroïne.

Toen de 41 jarige Robert Caroll aan zijn training begon om aan de grootschalige operatie deel te kunnen nemen, moest hij leren wennen aan de geur van heroïne. Volgens Caroll is hier zijn verslaving begonnen. Uiteindelijk verloor hij zichzelf zozeer in de drugs en in zijn rol, dat hij zelfs zijn politiewapen verkocht om aan drugs te komen.

De undercoveractie is overigens op andere gebieden een succes gebleken. Mede dankzij de oud-agent zijn meer dan 100 drugdealers opgepakt. Voor Caroll volgde echter niets dan narigheid. Uiteindelijk belandde hij in de gevangenis omdat hij zijn werk- en privéleven niet meer uit elkaar kon houden.

Nu voelt hij zich door zijn vroegere collega's in de steek gelaten. "Mij werd verteld dat we binnen de politie allemaal familie zijn. Ze hebben mij gewoon kei hard laten vallen." Hij is inmiddels op eigen kracht afgekickt.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...