VAD: studenten, laat alcohol in juni staan

Marijs Geirnaert, de directeur van de Vereniging voor Alcohol en Andere Drugsproblemen (VAD) uit België, roept studenten op om in juni geen alcohol te drinken. Dit zou een eigen versie van de succesvolle Tournée Minérale kunnen zijn, betoogt zij.

Uit cijfers van het VAD blijkt dat studenten in juni opvallend veel minder drinken. Dus roept Geirnaert de studenten op om deze maand de drank helemaal te laten staan. ‘Tijdens het jaar ligt alcohol- en cannabisgebruik behoorlijk hoog, maar in de examenperiode vallen deze cijfers terug. Daarom doe ik een oproep aan studenten: maak van de examenperiode jullie Tournée Minérale. Je zult de voordelen ondervinden die iedereen ervaart als hij of zij alcohol bant: je kunt je beter concentreren, slaapt beter en voelt je fitter.’

De originele Tournée Minérale, waarbij de Belgen de maand februari alcoholvrij doorbrachten, was een onverwacht groot succes. Van de ruim honderdduizend deelnemers heeft ruim tachtig procent het effectief volbracht en zou negentig procent volgend jaar zo weer deelnemen.

Datum: 08/06/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...