Vaker ziekenhuisbezoek voor jongeren die te veel drinken

Jongeren die door overmatig alcoholgebruik worden opgenomen, lopen op korte termijn groot risico om weer in het ziekenhuis te belanden met letsel.

Bovenmatig alcoholgebruik onder jongeren kan leiden tot maar liefst vijftien keer meer risico op een nieuwe opname één maand later. Dat is een half jaar daarna zeven keer zo groot. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Nottingham. Wetenschappers onderzochten de medische gegevens van 120.000 jongeren in Engeland tussen de 10 en 24 jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 11.000 van alle onderzochte jongeren wel eens is opgenomen wegens overmatig alcoholgebruik. Ongeveer 19 procent van deze groep werd later wederom opgenomen met letsel. De meeste van deze ziekenhuisopnames zijn voor verwonding door voorwerpen, verwonding door andere personen en vergiftiging. Vrouwen tussen de 17 en 24 jaar hebben daarbij de meeste kans op schade.

Risico’s overmatig drinkgedrag
Volgens Elizabeth Orthon, een van de onderzoekers, zouden medici tijdens een ziekenhuisopname moeten wijzen op de risico’s van bovenmatig alcoholgebruik. ‘De medisch specialisten zouden het drinkgedrag moeten bespreken en later een kort advies geven.’ Voor nu hoopt Orthon dat jongeren zich door het onderzoek meer bewust worden van de gevaren.

Om de oorzaak van het vergrotende risico op schade door de grote hoeveelheid alcoholinname te kunnen verklaren, is meer onderzoek vereist.  

6/12/2017

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...