Verslavingsrisico voor bingospelers

Eén op de tien bingospelers loopt risico op een gokverslaving. Dat blijkt uit een Britse studie in opdracht van Responsible Gambling Trust.

Het onderzoek laat zien dat 2,5% van de regelmatige online bingospelers al een gokverslaving heeft ontwikkeld. Slechts één derde van deze groep stelt dierbaren daarvan op de hoogte en een schamele 7% zoekt hulp. In reactie op de studie willen Britse zorgorganisaties informatie over gokverslaving en bijbehorende zorg toegankelijker maken voor de vaak wat oudere bingospelers.

De onderzoeksgroep gaf de volgende redenen aan om te bingoën: voor het plezier (96%), het sociale aspect (85%), spanning (79%), om geld te winnen (76%), een veilige plek (76%) en om buitenshuis te komen (74%). Marc Etches is directeur van het Britse Responsible Gambling Trust: ‘Ondanks dat veel mensen plezier beleven aan het spelen van bingo, kunnen we er niet onderuit dat bingo een verslavingsrisico met zich meebrengt. Dit onderzoek geeft ons een duidelijk beeld van die risico’s. Als één op de tien bingospelers risicospeler is, betekent dat dat er 14000 spelers in Groot-Brittanie wonen die gokgerelateerde problemen hebben. Bingoclubs hebben voor een deel van de gemeenschap een belangrijke sociale functie. Ook zij hebben een verantwoordelijkheid om te zorgen dat leden gemakkelijk hulp kunnen krijgen als gokken een probleem is geworden.’

Er zijn vooralsnog geen Nederlandse verslavingscijfers beschikbaar over bingo.

Datum: 01/08/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...