Victas in financieel zwaar weer

Bij het Utrechtse centrum voor verslaving Victas dreigt een uitstel van betaling.

Victas heeft een acuut liquiditeitsprobleem. Herman Geerdink, voorzitter Raad van Bestuur, schrijft in een brief aan de leveranciers van Victas: ‘Wij kunnen de salarissen van de maand maart nog niet betalen, dit geldt ook voor onze rekeningen van crediteuren.’

‘Wij zijn in onderhandeling met onze bank, een aantal crediteuren en een mogelijke overnamepartner om de continuïteit van onze dienstverlening kunnen blijven garanderen. Victas vervult een grote maatschappelijke rol in de regio Utrecht en wij zullen het uiterste doen om de zorg aan onze cliënten te blijven leveren’, aldus Geerdink. Daarnaast schrijft Geerdink dat het van groot maatschappelijk belang is dat de leveringen doorgaan, om de zorg van de cliënten niet in gevaar te brengen.

Victas heeft ruim vierduizend cliënten en 440 man personeel. Er zijn drie hoofdlocaties, vijftien behandellocaties en twee klinieken. Maar ook onder het personeel heerst verwarring, zzp’ers weten niet of ze nog moeten komen, en sommige personeelsleden hebben geen geld meer om naar het werk te komen.

In het verleden heeft Victas gesprekken gevoerd met Altrecht uit Utrecht, maar ook met Arkin, een GGZ-instelling  uit Amsterdam. Hierbij zou het gaan om een samenwerking of overname. Op dit moment vindt er een onderhandeling plaats met een nieuwe kandidaat die het Utrechtse centrum voor verslaving wil overnemen. De nieuwe kandidaat zou de hoge lasten van het onroerend goed willen oplossen.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...