Vrouw Chris Cornell: 'Minder stigma en meer kennis nodig'

De vrouw van rockmusicus Chris Cornell, Vicky Cornell, heeft zich uitgesproken over de opioïdencrisis in Amerika. Chris, leadzanger van de bands Soundgarden en Audioslave, pleegde zelfmoord in mei 2017. Hij kreeg verslavende medicijnen voorgeschreven, terwijl hij hier sinds 2003 van in herstel was.

Vicky Cornell deelde haar verhaal met het congres, dat de Amerikaanse opioïdencrisiss bespreekt. Chris Cornell was namelijk sinds 2003 in herstel van een medicijnverslaving, maar kreeg toch verslavende pijnstillers voorgeschreven door zijn arts. Volgens haar is de arts daarmee mede verantwoordelijk voor zijn dood. Zonder dat Chris hem ooit zag, kreeg hij in twintig maanden tijd 940 doses lorazepam, aldus Vicky.

Dood was te voorkomen
'Wat het meest pijn doet, is het feit dat Chris’ dood te voorkomen was. Hij had een hersenziekte en een dokter die helaas, zoals vele dokters, niet genoeg wist over verslavingen,' zegt ze tegen het congres. Ze ziet graag dat er meer wordt gedaan aan het behandelen van verslavingen in de Amerikaanse gezondheidszorg. Ook moeten die behandelingen beter. Mensen zouden zich volgens haar niet moeten schamen voor hun verslaving, en ook eerder hulp moeten zoeken dan na hun rock bottom.

*Praten over suïcide kan via telefoonnummer 0900-0113, of kijk op www.113.nl*

Datum 27/02/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...