Volgens Connie St. Claire

In De Wereld Draait Door van 20 januari is Connie Palmen te gast. De redactie vond de schrijfster dé uitgelezen persoon om het recent verschenen boek van Olivia Laing: Waarom schrijvers drinken? van commentaar te voorzien.

De redenen volgens Palmen:

  • Schrijvers hebben moeite met lichamelijke aanwezigheid
  • Het zijn geestelijken
  • Ze willen er liever niet zijn
  • Ze hebben moeite met contact en relaties
  • Drank loop niet weg (ook al doet Johnnie Walker het tegendeel vermoeden)

Al lispelend en met slepende stem (Hoe lang geleden is ze gestopt met drinken? Een half uur?) vertelt la Palmen dat ze sinds april herstellend alcoholist is. Ze kraamt er ook nog uit dat ze het zo fijn vindt dat ze niet helemaal is gestopt met drinken. Dat mag ze namelijk nog op vrijdag, zaterdag en zondag.

Weg al het jarenlang zorgvuldig uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek over verslaving. Er blijken gewoon redenen te bestaan waarom mensen met bepaalde beroepen drinken.
Een aantal andere beroepen inclusief drogredenen:

  • Een glazenwasser omdat de glazen op zijn?
  • Een vrachtwagenchauffeur vanwege de files?
  • Een leraar wegens die rotleerlingen?
  • Een arts omdat hij of zij het gezeur van de patiënten niet aan hoeft te horen?

Zelden zo’n staaltje klinkklare onzin en nonsens horen verkopen over een onderwerp waar toch heel veel professionals met grote inzet fulltime mee bezig zijn.

 

 

albert duinkerken(23. januari 2014)

Verrassende reactie van het tijdschrift LEF. Nogal beledigend voor mevr. Palmen. En in de reactie was de nuance ook volkomen zoek. Ze zei een paar behartenswaardige dingen.

"Alcohol vervangt echt contact, intimiteit. De moeilijkheden die mensen ondervinden met de afhankelijkheid die liefde vereist en die ze vervangen door de afhankelijkheid van iets waar je voor betaald. "

Hier verkondigd mevr Palmen bepaald geen onzin.

Gerhard Wolters(25. januari 2014)

En toch is het zo. ik heb het meegemaakt en herken alle 'typische' symptomen. Connie Palmen was duidelijk onder invloed en haar commentaar was kenmerkend door allerlei pogingen tot goedpraten. Jammer, maar Mevr Palmen houdt iedereen voor de gek, helaas ook zichzelf.

Johnf961(15. oktober 2014)

Hey very nice blog!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds alsoI'm satisfied to find a lot of useful info right here within the post, we'd like develop extra strategies in this regard, thanks for sharing. defekdedfede

Pharmc852(16. oktober 2014)

Very nice site!

Johnk423(30. november 2014)

1000s of Show Gambler, since the Lastly associated with Sept .. acedbdkffcdf

Johnd503(28. december 2014)

There is visibly a bundle to realize about this. I assume you made certain nice points in features also. gbkaddeeddek

LEES MEER...