Waarschuwing: houd je hond buiten bereik van champagne

Dat je nooit alcohol aan een dier moet geven, is voor de meeste mensen (hopelijk) volkomen logisch. Toch waarschuwt de Australische dierenartsenvereniging (AVA), met de feestdagen in zicht, de baasjes van dieren.

Volgens hen zijn er namelijk toch mensen die willen testen hoe een dier op alcohol reageert. De waarschuwing geldt niet alleen voor deze opzettelijke acties, maar ook voor ongelukjes waarbij dieren toch, door bijvoorbeeld een omgevallen glas, in aanraking kunnen komen met alcohol. Ook als een huisdier niet in de buurt komt van wijn, kunnen dieren ook in contact komen met producten die alcohol bevatten zoals parfum, een schoonmaakmiddel of medicatie. De boodschap is dus om je dier goed in de gaten te houden.

Naast deze waarschuwing leggen artsen ook uit waarom alcohol zo slecht is voor dieren. Wanneer een dier een alcoholvergiftiging oploopt, krijgt deze vaak een snel dalende bloedsuikerspiegel. Volgens de dierenartsen kan dit leiden tot een hartaanval. Bij een alcoholvergiftiging kunnen dieren moeilijk wandelen, staan en reageren. Ook plassen ze vaak, hebben ze coördinatieproblemen en een trage ademhaling.

Datum: 29/11/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...