Werd drugsverslaving George Michael fataal?

Na zijn dood tijdens kerst, wordt er veel gespeculeerd over de doodsoorzaak van superster George Michael (53). Volgens zijn manager, Michael Lippmann, is hartfalen de oorzaak. Maar volgens verschillende bronnen in Britse kranten is een drugsverslaving hem fataal geworden.

George Michael had te makkelijk toegang tot drugs waardoor zijn carrière ten onder is gegaan, zo zegt Gary Farrow, bekende PR-expert en een goede vriend van de zanger. Volgens een anonieme ‘vriend’ is Michael, door een overdosis heroïne, meerdere keren met spoed opgenomen in het ziekenhuis, zo meldt de Daily Telegraph. ‘Het is een wonder dat hij nog zo oud is kunnen worden’, zegt de bron. Een hartstilstand, de officiële doodsoorzaak die werd meegedeeld aan de pers, komt vaak voor bij heroïnegebruikers.

Afkickkliniek
De superster is vorig jaar in behandeling geweest in een van de meest exclusieve afkickcentra ter wereld, de Kusnacht Practice in Zurich. Niemand mocht dit weten van hem en dus zat George Michael volgens zijn management in Europa voor een lange rustperiode. Het verhaal gaat dat zijn familie hem moest chanteren om hem ervan te overtuigen dat hij in behandeling moest. Ze zouden hem voor het blok hebben gezet en naar de pers zijn gestapt om over zijn verslaving te vertellen.

Geschokt
Kyriakos Pourikou, de man van George’s nicht Katerina, zegt dat het nu voor de familie erg moeilijk is slechte dingen en leugens te horen over de zanger. ‘We horen oude verhalen steeds weer opnieuw. Als je hem kent, is hij anders.’ Andrew Radgeley, waarmee George Wham! vormde met hits als Wake Me Up Before You Go-Go en Last Christmas, zegt dat zijn hart is gebroken door het overlijden van zijn dierbare vriend. Ook veel andere sterren zijn geschokt van het nieuws. Zo schrijft Elton John: ‘Ik ben in shock. Ik ben een dierbare vriend verloren – de vriendelijkste, meest royale ziel en een super artiest.’

Op het lichaam van de overleden zanger wordt nog autopsie uitgevoerd om de doodsoorzaak te bevestigen.

28/11/2016 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...