Zorgen om ‘Zuipfeesten’ met jaarwisseling

De Jaarwisseling komt er weer aan en alcoholpoli’s in Nederland maken zich zorgen om het aantal jongeren dat met een alcoholvergiftiging moet worden opgenomen. Ieder jaar neemt dit aantal weer toe.

Dit jaar zijn de zorgen extra groot, omdat jongeren energiedrankjes met alcohol combineren. Hierdoor raken jongeren niet moe en kunnen ze blijven drinken. Dat meldt De Telegraaf.

Nico van der Lely, kinderarts en oprichter van de eerste polikliniek Jeugd en Alcohol, gaat om die reden dit alcoholgebruik monitoren. ‘Je ziet dat kinderen die bij ons binnenkomen en energiedrankjes op hebben, ook een hoger promillage hebben’, vertelt hij.

Het combineren van energiedrank met alcohol komt de laatste jaren steeds vaker voor. ‘Alcohol dempt: dan wel vallen jongeren om dan wel gaan ze kotsen, maar energiedrankjes zorgen ervoor dat ze langer bijblijven en kunnen doordrinken.’

Ook GZ-psycholoog Gerda de Boer van de kinderkliniek in Almere benadrukt dat het combineren gevaarlijk is. ‘Dat is erg gevaarlijk, want je lichaam gaat dan tegengestelde signalen afgeven: moe door alcohol, energie door de opwekkende drankjes.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...