Zwaarlijvigheid in zes categorieën

Mensen met obesitas zijn onder te verdelen in zes verschillende categorieën en zouden dus ook allemaal een andere behandeling moeten krijgen. Dat stellen Britse, Canadese en Amerikaanse wetenschappers naar aanleiding van een onderzoek onder 4.144 Britten met een BMI hoger dan 30.

De categorieën zijn mannelijke zware drinkers, jonge gezonde vrouwen, overwegend gelukkige ouderen met fysieke klachten, rijke gezonde ouderen, piekeraars van middelbare leeftijd en mensen met een slechte gezondheid.

Obesitas wordt nu nog veelal behandeld volgens het principe minder eten – meer bewegen, maar dat zou volgens de onderzoekers dus anders moeten. De zware drinkers zouden eerst op hun alcoholinname aangesproken moeten worden, terwijl de piekeraars best wel wat meer begeleiding op het vlak van hun zorgen zouden mogen krijgen. De mensen met een zwakke gezondheid zijn minder in staat intensief te sporten, dus ook daarvoor geldt een andere behandeling.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de drinkers het vaakst met overgewicht kampen, terwijl zij wel het vaakst sporten. De piekeraars zouden juist weer het minst alcohol gebruiken en zij zouden volgens het onderzoeksteam al veel baat hebben bij meer lichaamsbeweging.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...