Archief lefverhalen

De wil en de weg

3 dagen geleden  - Toen Sophie Henkus (18) anorexia kreeg, liet haar moeder Lisette Horbeek (50) alles vallen en zocht op allerlei plekken naar hulp. Maar Sophie wilde op eigen kracht herstellen. ‘Ik koos er bewust voor om me niet te laten behandelen en vocht ervoor om mijn weg daarin geloofwaardig te laten lijken. Want iedereen dacht: moet je dat wel zo doen?’ Lisette: ‘Ik had er het volste vertrouwen in dat het haar zou lukken.’

Lees verder >

Gelukkige gozer

vorige week  - Wat begon met een jointje op straat met vrienden, eindigde voor Jeroen Mouthaan (42) wederom op straat, maar dan met heroïne. Inmiddels is hij ruim drie jaar clean, werkt hij als ervaringsdeskundige en durft hij te zeggen dat hij gelukkig is. Al is hij er nog niet altijd aan gewend. ‘Er zijn nu mensen die er voor me zijn, gewoon omdat ze mij een aardige gozer vinden! Waanzinnig vind ik dat.’

Lees verder >

Rock Bottom: 'Mijn hart sloeg maar 32 slagen per minuut'

2 weken geleden  - Rock bottom betekent letterlijk de bodem van de put raken. Het absolute dieptepunt in een mensenleven. Voor veel mensen is rock bottom hét moment dat ze beseffen dat er actie moet worden ondernomen.

Lees verder >

Suikerverslaving? Lariekoek!

3 maanden geleden  - Laat een professor op tv zeggen dat suiker nog verslavender is dan cocaïne en een hype is geboren. Ook veel mensen die in herstel zijn van een verslaving aan alcohol of een andere harddrug, zijn er heilig van overtuigd. Pssst. Niet schrikken… suikerverslaving bestaat niet!

Lees verder >

'Wij gaan door'

5 maanden geleden  - 06/12/2018: Opnieuw een domper in de strijd tegen de tabaksindustrie. Het gerechtshof heeft besloten dat het OM de industrie niet hoeft te vervolgen voor poging tot moord. Lef interviewde eerder dit jaar de strijders Bénédicte Ficq, Wanda de Kanter en Pauline Dekker. Dat interview lees je hier.

Lees verder >

‘Ik gun ieder mens een gezond en gelukkig leven’

5 maanden geleden  - Nederland moet gezonder. Die kraakheldere opdracht kreeg staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) van Volksgezondheid mee van het kabinet. Blokhuis ging aan de slag met het zogeheten Preventieakkoord, dat zeer binnenkort verschijnt. Met als boodschap: minder alcohol, gezonder eten en roken verder in de ban.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 16 Volgende
LEES MEER...