Archief lefverhalen

Yin en Yang

vorige week  - Een identieke meisjestweeling roept gevoelens van vertedering op. Schattig, lief en mooi. Maar wat gebeurt er wanneer hun levens in de puberteit radicaal een andere kant opgaan? Bijvoorbeeld als de een ernstig ziek wordt. Het overkwam Anneke en Saskia Geurds toen Saskia anorexia kreeg. Anneke: ‘We hebben allebei onze innerlijke reis hadden volbracht en zijn allebei thuisgekomen.’

Lees verder >

Barbiepropjes

vorige maand  - Eindelijk is daar het vollere zusje van Barbie. Curvy Barbie komt op een opvallend moment. Net nu de ‘fitgirlstijl’ enorm populair is en steeds meer vrouwen op perfecte popjes lijken. De levensstijl staat volledig in het teken van sport, voeding en balans. In de (sociale) media is er geen ontkomen aan platte blokjesbuiken en eetdagboeken. Gelukkig gooit de tegenbeweging de bolle kont tegen de krib.

Lees verder >

Tips om de Carnaval leuk door te komen

3 maanden geleden  - Ga je Carnavallen? En ben je in herstel? Dan hebben wij hier een paar tips voor je.

Lees verder >

Vergeten Verslaving

3 maanden geleden  - Slaap- en kalmeringspillen, ze lijken zo onschuldig. Je krijgt ze gewoon van de dokter en oh, wat werken ze goed. Ja: even. Voor je het weet ben je verslaafd en daar kom je niet zomaar vanaf. Journalist Lydia van der Weide (52) slikte ze 27 jaar voordat ze haar haat- liefdeverhouding met deze pillen verbrak.

Lees verder >

Niek in de kliniek

4 maanden geleden  - Door schade en schande leerde Nieky van Vlerken (47) dat ze alcoholverslaafd was en daar niet zonder hulp vanaf zou komen. Na haar opname zette ze haar ervaringen om in haar kracht. 'Het is mijn levensdoel verslaving uit de schaamte te halen.'

Lees verder >

Sick or not to be sick

5 maanden geleden  - Verslaving als primaire ziekte, of als aangeleerd gedrag. De meningen blijven verdeeld. Zo ook bij voorstander van het ziektemodel dr. Rodger Meyer (de grondlegger van de verslavingszorg in Zuid Afrika) en tegenstander Marc Lewis (hoogleraar psychologie en neurowetenschapper). Lef legt zeven stellingen voor.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 Volgende
LEES MEER...