Marlijn

Daten is weten

2 weken geleden  - Ruim 1,5 jaar na het beëindigen van de relatie met mijn grote liefde (een getrouwde man met gezin), besloot ik weer een kijkje te nemen op de datingmarkt. Anderhalf jaar had ik verkering met mijzelf en leerde ik mijzelf de liefde te geven waar ik altijd zo naar verlangd had. Ik leerde mijzelf te troosten, voor mijzelf te koken, met mijzelf een film kijken, alleen een wandeling te maken en vooral te voelen waar IK behoefte aan had. En nu vond ik het dan eindelijk tijd om te ervaren hoe het is om ook weer met een man verbinding te maken.

Lees verder >

Rock Bottom

3 maanden geleden  - Ik zie mij nog zitten aan de eettafel, precies twee jaar geleden, helemaal naar de klote. 25 februari 2020. Balancerend op de achterste twee poten van mijn stoel, mijn linkervoet op mijn knie leunend tegen de tafelrand. De opgaande zon schijnt over mijn schouders op de muur tegenover mij. De zonnebril beschermt mijn ogen tegen het felle licht.

Lees verder >

Vertrouwen, Twijfel en Goedkeuring

3 maanden geleden  - Twijfel huppelt de kamer binnen en komt na ge-heen-en-weer tot stilstand precies in het midden van de woonkamer. Ze staart uit het raam naar de spelende vogeltjes op de tuintafel. Links van haar op de bank zit Goedkeuring Buiten Mijzelf en rechts van haar staat Vertrouwen. Ik had ze alle drie in de (familie)opstelling gezet, in de hoop mooie inzichten te krijgen.

Lees verder >

Dank je wel 2021

5 maanden geleden  - 22 maart mocht ik vieren dat ik het eerste jaar van mijn herstel mocht vieren zonder terugval. De dag daarna ging het concept manuscript van ‘Een is te veel, duizend nooit genoeg’ naar mijn redacteur.

Lees verder >

Alles ligt open

6 maanden geleden  - In de alleen-voor-vandaag, een vertaling van een Engelstalig boekje met een overdenking voor elke dag van het jaar, staat in die van 3 december: ‘Tijdens ons herstel ligt alles in het leven voor ons open.’ Voor mij één van de mooiste zinnen uit het hele boekje. Het brengt me terug naar een moment in de behandeling die ik volgde begin 2020.

Lees verder >

Hardnekkig

7 maanden geleden  - In het persbericht dat klaar staat voor de grote dag dat mijn boek 'Eén is te veel, duizend nooit genoeg' de wereld in wordt geslingerd, staat de zin: ‘gaandeweg ontdekt ze dat haar liefdesverslaving mogelijk nog hardnekkiger is. Marlijn is slim, knap en hoogopgeleid, maar toch blijft ze over haar grenzen gaan.’

Lees verder >
LEES MEER...