6 manieren om goed in herstel te blijven tijdens corona

Nu de maatregelen aanscherpen en de winter in aantocht is, kunnen we ons voorstellen dat je de broekriem even aan moet halen. Wéér minder sociaal contact en meer maatregelen. Hier zijn zes tips om ook in deze periode goed in herstel te blijven.

 1. Grijp terug op je herstel principes

De meeste mensen die in herstel zijn kennen zichzelf als geen ander. Door de vele therapiesessies in behandeling weet je precies waar je zwakke plekken liggen. Ben je hiervan bewust. Dit kan je helpen om deze tijd goed door te komen.

2. Blijf bezig

Wanneer je je negatieve gedachten de vrije loop laat, kan dit extra stress opleveren of ga je misschien zelfs denken aan een terugval. Daarom is het belangrijk om ook thuis bezig te blijven. Pak alle projecten in en rond het huis op waar je deze zomer geen tijd voor (of geen zin in) had.

3. Ga op zoek naar nieuwe inspiratie

Lees dat ene boek waar je nooit aan toe komt, probeer een film of ga op een online tour door een museum. Dat veel activiteiten niet door kunnen gaan is natuurlijk heel vervelend, maar je houdt nu wel tijd over om op zoek te gaan naar inspirerende verhalen.

4. Verleen (meer) service

Wanneer je andere helpt, voel je je beter over jezelf. Die positieve boost kan precies zijn wat je nodig hebt tijdens deze crisistijd. Dus bel een fellow om even te vragen hoe het met hen gaat, lach naar voorbijgangers op straat of doe boodschappen voor je bejaarde buren.

5. Ga bewust om met social media

Door social media staat iedereen met elkaar in verbinding, zelfs als we thuis moeten blijven. Fantastisch dat dat kan, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van je social media gebruik. We weten inmiddels natuurlijk allemaal dat social media niet zonder gevaren is. Denk bijvoorbeeld aan het fake news dat op de platforms wordt verspreid.

6. Sta dagelijks even stil bij je gevoelens

Neem elke dag een tijdje voor jezelf. Hoe voel je je? Als je merkt dat je ergens tegenaan loopt, trek dan op tijd aan de bel en schakel hulp in.

 

Reageer reacties (2)

iJsuovSYljdZ(04. november 2020)

JBChUGyQfc

oVTApfxE(04. november 2020)

MgoVyPCXNcYm

LEES MEER...