*Hoppa*

De zomervakantie is in volle gang. Voor de meeste mensen zijn dat dé weken in het jaar waar vol verwachting naar toe wordt geleefd. Rust, plezier, gezellligheid en genieten zijn de hoofdthema's. Doen waar je zin in hebt en loslaten waar je geen zin in hebt. Al heeft Corona er wel een klein stokje voor gestoken.

Voor mij is de zomervakantie altijd wel een dingetje. Ik hou ervan om leuke dingen te doen, plezier te maken en te genieten. En alles op mijn gemakje. Maar als alleengaande ouder is er ook een andere kant aan het verhaal van de zomervakantie. Het is het verhaal van de kinderen drie volle weken op en drie volle weken af. Van heel druk in huis is tot heel rustig. En om aan die rustige tijd invulling te geven, besloot ik toch maar eens werk te maken van mijn lang gekoesterde wens en inmiddels tweejarig project: mijn boek. Mijn boek over een jaar in mijn leven als herstellende van codependentie, narcistische mishandeling, relatieverslaving en complex trauma.

 

Sinds een jaar is het af. En heb ik mijn beste beentje voor gezet om een goede uitgever te vinden. Want dat gun je je eigen boek. En heus, er waren wel geïnteresseerden en mogelijkheden, maar allemaal was het niet wat ik voor ogen had voor mijn boekenkind. En dus, nu, midden in de zomervakantie gooide ik het over een andere boeg. Tijd om mijn boek uit te geven. En dan wel met veel liefde. Geen concessies. Geen aanpassingen. Gewoon. Authentiek. Zoals het boek bedoeld is: om een verhaal te delen dat gedeeld mag worden. Om mensen inzicht te geven. Om bekendheid aan codependentie, narcisme, relatieverslaving en complex trauma te geven. Voor alle mede-survivors, professionals en andere geinteresseerden.

 

Ik installeerde me een aantal namiddagen voor mijn laptop. Deed alle benodigde stappen en drukte op de magische publiceerknop. Hoppa! Niet wetende dat het boek een uur later al te koop zou zijn via het self-publishing-platform. En een dag later via Kobo en bol.com. Dat was even een gekke gewaarwording! Had ik ineens een boek geschreven dat gewoon te koop was voor iedereen die het wilde kopen. Iedereen die mijn boek kan lezen. Mensen die ik mijn verhaal wilde vertellen. Mensen die ik een hart onder de riem wilde steken. Mensen die moesten weten dat ze niet de enige waren. En ja, ook mensen die ik mijn verhaal liever niet wilde vertellen. 

 

Maar hé, ook dat hoort bij uit de kast komen. En dat is wat ik heb gedaan. In vol ornaat. Met de billen bloot. Ik hoop dat mijn verhaal met geïllustreerde columns maar veel mensen mag bereiken. Veel mensen kracht en steun mag geven. En vooral veel mensen aan mag zetten tot begrip, liefde en medemenselijkheid. Want al zou mijn boek maar iets meer naastenliefde en begrip tot gevolg hebben, dan is dat al een prachtig resultaat!

 

Meer informatie over mijn boek 'De Duikelaar: omgaan met codependentie, narcisme, relatieverslaving en complex trauma vind je op: l.ead.me/Duikelaar , bol.com, Kobo en op denisehagmeijer.jouwweb.nl 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...