Belgen drinken minder na Tournée Minérale

De 120.000 Belgen die in februari deelnamen aan ‘de maand zonder alcohol’ drinken bijna een jaar later nog steeds minder alcohol. Dat blijkt uit een bevraging van de Universiteit Gent.

Voor Tournée Minérale 2017 dronken de meeste deelnemers gemiddeld tien glazen alcohol per week. Dat zijn er nu, tien maanden later, nog  acht. In februari 2018 gaat de tweede editie van de campagne van start. Met de jaarlijkse actie proberen het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen (VAD) en Stichting tegen Kanker het landelijk aantal glazen alcohol te verminderen.

De Universiteit Gent heeft deelnemers voor, tijdens en na de alcoholvrije maand bevraagd. Daaruit bleek dat de meesten zich tijdens de maand een stuk beter in hun vel voelden dan voorheen. Ze gaven aan na deelname bewuster met alcohol om te gaan en minder snel naar alcohol te grijpen.

Onderzoek naar kanker
Aan het eind van de actiemaand kan geld gedoneerd worden aan de Stichting tegen Kanker. Dat geldbedrag wordt gebruikt voor onderzoeken naar kanker. Mathijs Goossens, woordvoerder van Stichting tegen Kanker, zegt dat alcohol invloed heeft op bijna tien soorten kanker. ‘Alcoholgebruik hangt samen met ongeveer tweehonderd verschillende aandoeningen, waaronder acht types kanker. Te weinig mensen zijn zich daarvan bewust. Ook dat is iets waar we met deze campagne op in zetten.’

Klik hier om je in te schrijven voor Tournée Minérale 2018

05/12/2017

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...