Kruidvat en Trekpleister stoppen verkoop sigaretten

Vanaf 2019 verkopen Kruidvat en Trekpleister geen sigaretten meer. De vermindering van de verkoop is al van start gegaan.

De winkelketens zijn de eerste grote retailers in Europa die het rookwaar uit de schappen halen. Volgens Gerard van Breen, manager van het moederbedrijf van de winkels, past roken niet meer bij het steeds gezondere imago van beide zaken. ‘Gezondheid neemt een steeds belangrijkere plaats in in onze winkels. Tabak past daar gewoon niet meer bij.’

Kruidvat en Trekpleisters hebben samen bijna 1400 filialen in Nederland en België. Om een financieel zware klap te voorkomen, blijven Kruidvat en Trekpleister de voorraden sigaretten die er nog zijn wel verkopen. ‘Maar in de eerste nieuwe en verbouwde winkels is al geen sigaret meer te koop,’ zegt Van Breen.

Het moederbedrijf A.S. Watson Health & Beauty Benelux hoopt andere retailers te inspireren om sigaretten ook uit de schappen te halen. Tegelijkertijd heeft het zich aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij, het initiatief van KWF kankerbestrijding en andere organisaties om Nederland rookvrij te maken.

04/01/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...