Instagramhit: Demi Lovato ‘zoals ze echt is’

Zangeres Demi Lovato (25), die in herstel is van boulimia en anorexia, besloot haar perfectionisme los te laten en een foto in badkleding op Instagram te plaatsen om anderen te inspireren. De foto had binnen een uur tijd meer dan 1 miljoen likes te pakken.

Lovato deelde de foto om te laten zien dat je jezelf moet accepteren zoals je bent. Ze geeft aan onzeker te zijn over haar benen, maar de foto toch te willen plaatsen omdat ze elke dag aan haar herstel werkt. De post had na een uur al een miljoen rode hartjes en is inmiddels meer dan 3 miljoen keer geliked. De reacties zijn veelal positief: ‘Eindelijk een lichaam waarmee ik me kan identificeren! Prachtig! Mooi badpak en een nog veel mooiere lach!’ Iemand anders reageert: ‘Wat je schrijft over perfectionisme raakt me echt. Bedankt voor de inspiratie!’

Moeilijke jeugd
De eetstoornissen van de zangeres begonnen op haar dertiende levensjaar. De boulimia en anorexia wisselden elkaar af. Ook sneed ze zichzelf en kampte ze met een alcohol- en drugsverslaving. Toen ze twintig was, zocht ze hulp en vanaf dat moment gaat het steeds beter met haar. ‘Ik focus me nu op mijn muziek en mijn fans. Dat helpt enorm! Je energie investeren in iets dat je gelukkig maakt, is het belangrijkste wat je kan doen om gezond te blijven.’ Kortgeleden maakte de twintiger de documentaire ‘Stay Strong’ om haar jeugd in kaart te brengen.  

Volgens het onderschrift bij de foto was van haar eetstoornissen afraken een van de moeilijkste opdrachten uit haar leven, maar voelt ze zich vandaag sterk. ‘Jij kan dat ook. Het ís mogelijk! Ik dank God voor dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven.’ Sluit ze de post af.

08/01/2018            

Reageer reacties (0)
LEES MEER...