Zangeres The Cranberries plotseling overleden

Dolores O’Riordan, zangeres van de band The Cranberries, is op 15 januari op 46-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is onbekend.

De zangeres overleed in Londen, waar ze verbleef voor een opnamesessie. Op social media gaan geruchten over een suïcidale poging maar die zijn niet bevestigd. ‘Je komt op een punt dat je jezelf dood wenst’, zei O’Riordan in 2014 over haar mentale welzijn.

In haar volwassen jaren kreeg O’Riordan anorexia en deed ze aan binge-drinking. Moeder Eileen O’Riordan wist niets van haar eetstoornis: ‘Toen we samen een dagje uit waren vond ik haar er erg dun uit zien. Ik vergat mijn portemonnee, dus die ging ik halen. Toen ik terug kwam huilde ze. Ze kwam voorzichtig naar me toe en vroeg om hulp. ‘Niemand kan me helpen’ zei ze. Dat was heel verdrietig.’ Of ze in herstel was, is niet bekend. Ook kampte de veertiger in de jaren '90 met depressies en had ze een bipolaire stoornis.

De voorvrouw van de band zong en schreef de meeste nummers, zoals Ode to My Family, I Can’t be With You en natuurlijk Zombie. Het It’s in your head/It’s in your heaaaaaad-refrein bereikte de tweede plaats in de Nederlandse Top 40. Met The Cranberries, opgericht in 1990, maakte ze songs die tussen de Amerikaanse alternatieve rock en de Engelse Britpop in lagen.

16/01/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...